“Cei care vor supravietui nu sunt cei mai puternici sau cei mai inteligenti, ci aceia care gestioneaza cel mai bine schimbarea (adaptarea).”
Totul incepe de la Curajul Managerial, valoare indispensabila pentru decizia Schimbarii. Recunosterea pierderilor la momentul potrivit ar putea evita acumularea unor pierderi si mai mari.
Transformarea prin crearea de noi valori, dar a unor valori diferite de cele care guvernasera mediul de afaceri inainte de criza economica, cum ar fi:
• Practica detectarii problemelor ascunse, dincolo de ceea ce este evident si de ceea ce este dezvaluit de modelele statistice (care nu capteaza variabilele determinate de natura umana in economie, cu exceptia comportamentului mimetic, dar vin cu o supraestimare a perspectivei);
• „Manuirea” ambiguitatii, recunoascand incertitudinea ca fiind un comportament normal al economiei si luarea acesteia ca o realitate, cu care trebuie sa traim, prin crearea unor structuri organizatorice mai usoare, flexibile si antifragile, precum si a unui management capabil sa ia decizii valoroase bazate pe date incomplete;
• Abilitatea de a administra paradoxul, prin consolidarea unor standarde solide, dar care dau posibilitatea de a actiona diferit pentru atingerea acelorasi obiective in conditii diferite.
Repozitionarea afacerii transformate, printr-o noua cultura antreprenoriala si manageriala, pe baza perspectivei de stabilitate pe termen lung a companiilor, a economiei si, eventual, a calitatii vietii, inseamna evitarea ambelor extreme revelate de criza economica, si anume lupta pentru cota de piata, inainte de criza globala, prin utilizarea excesiva a abaterilor de la prudenta, pe de o parte si prin restrictionarea fiecarei finantari a dezvoltarii, prin gestionarea riscului cu cea mai mare severitate, dupa recunoasterea crizei globale, pe de alta parte.
Servicii
Restructurarea, Managementul schimbarii, Transformarea, Repozitionarea axate doar pe inovatii legate de piata, de produs si de tehnologie, cu mare greutate mai poate crea diferentieri intre competitori astazi in ciuda valorii mari a investitiilor aferente.
De aceea inovarea pe baza de riscuri este necesara, cu certitudine, pentru a fi cu un pas inaintea rivalilor.
Companiile aflate in top 20% din punctul de vedere al maturitatii sistemului de gestiune a riscurilor au generat de 3 ori mai mult profit operational decat cele aflate intre ultimele 20%.
82% dintre investitorii institutionali sunt gata sa plateasca o prima suplimentara pentru actiunile emise de companiile bazate pe o gestiune eficace a riscurilor.
Partenerii Rivale au experimentat proiecte ample in acest sens si au acumulat cea mai buna expertiza de pe piata.
Partenerii Rivale au experimentat proiecte ample in acest sens si au acumulat cea mai buna expertiza de pe piata.
- Analiza creditului
- Gestiunea garantiilor
- Finantari Proiecte
- Externalizarea serviciilor conexe creditarii
- Controlul creditelor
- Administrarea si monitorizarea imprumuturilor
Partenerii Rivale au experimentat proiecte extinse in ceea ce priveste schimbarile organizationale si au acumulat cea mai buna experienta pe piata, care este valoroasa si pentru integrarea post-fuziune.